Lilla Rökeriets kallrökta BBQ marinad/dipp

Ingredienser:
(4 portioner)

2 dl Farinsocker
2 dl Japansk soja
2 dl Flytande honung
2 dl Ketchup
2 st Färsk ingefära
4 st Vitlöksklyftor
- Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör så här:

  1. Blanda farinsocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i marinaden/glazen.

Kallrökning av marinad/dipp:

  1. Häll upp marinaden/glazen på ett fat med höga kanter som placeras på gallret i en klotgrill/trädgårdsgrill.
  2. Fäst en ca 1 meter lång slang på den rostfria Smokaipipen som sticks in i öppningen på en klotgrill/trädgårdsgrill. Stäng locket så att slangen fastnar i glipan på grillen.
  3. Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.
  4. Låt kallrökningen av marinaden/glazen pågå ca 5 – 10 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.

 Kallrökt BBQ marinad