Fläskkarré med kallrökt potatissallad

Ingredienser:
(4 portioner)

1 kg Benfri fläskkarré i skivor
1,5 dl Blandad torkad timjan, oregano, basilika och persilja
- Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör så här:

  1. Gnid in köttet med lite mer än hälften av den torra kryddblandningen.
  2. Grilla eller halstra karrén till innertemperatur 70 grader.
  3. Ta ut och låt vila 10 minuter under folie och dubbelvikt handduk.

Kallrökt potatissallad:

2 st Röda krispiga äpplen
1/2 Skuren purjolök
0,5 dl Rapsolja
2 msk Äppelcidervinäger
2 msk Fin senap
- Grovskuren gräslök efter behag

Gör så här:

  1. Koka potatisen så att spänst återstår.
  2. Blanda alla ingredienser utom potatis.
  3. Låt potatisen rinna av och svalna, skär i 1 cm tjocka skivor.
  4. Blanda potatisen med marinaden.
  5. Salt och nymalen svartpeppar efter behag.

Kallrökning av potatissallad:

  1. Häll upp potatissalladen på ett fat som placeras i en klotgrill/trädgårdsgrill.
  2. Använd t.ex Smokaiadaptern till Webergrillen och stick in Smokai pipen in i öppningen på adaptern till grillen. Ha locket på.
  3. Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.
  4. Låt kallrökningen av potatissalladen pågå ca 5 – 10 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.
  5. Salt och nymalen svartpeppar efter behag.

 Grillad fläskkarré

Fläskkarré med kallrökt potatissallad