Kallrökt vildsvinsskinka

Ingredienser:

Ca 3.5 kg Vildsvinsskinka

Till lagen:

2 liter Vatten
5 st Vitlöksklyftor (oskalade)
8 st Kryddpeppar korn - hela
20 st Enbär som krossas i en mortel
4 st Lagerblad - krossade
1 tsk Koriander
1 tsk Svartpeppar - krossad
1 tsk Mejram
1 tsk Timjan
1 tsk Rosmarin
150 g Röksalt/Mörningssalt

Gör så här:

Koka upp vattnet med alla kryddor inkl vitlöksklyftorna, utom saltet, och låt koka i ca 25 min. Låt svalna. Vid ca 37 grader slå i saltet och låt det lösas upp helt.

Låt nu allt kallna. Lägg nu köttet i en väl volymanpassad bunke eller liknande och slå över salt och kryddlösningen så att det täcker köttet. Låt detta stå kallt i ca 5 dygn. Ta upp skinkan och torka av den. Låt den sedan lufttorka på ett svalt ställe i ca 10 -12 timmar.

Häng sedan in skinkorna i rökskåpet och kallrök dessa i ca 3,5 dygn, eller tills de är klara.

Ta nu ut skinkan och låt de hänga, och torka, på ett svalt ställe i 1,5-2 dygn.

Lycka till!

Innan rökning, kallrökt vildsvinsskinka

Efter rökning, kallrökt vildsvinsskinka