Inga produkter
Priser inkl. moms
Ingredienser:
Ca 3.5 kg | Vildsvinsskinka |
Till lagen:
2 liter | Vatten |
5 st | Vitlöksklyftor (oskalade) |
8 st | Kryddpeppar korn - hela |
20 st | Enbär som krossas i en mortel |
4 st | Lagerblad - krossade |
1 tsk | Koriander |
1 tsk | Svartpeppar - krossad |
1 tsk | Mejram |
1 tsk | Timjan |
1 tsk | Rosmarin |
150 g | Röksalt/Mörningssalt |
Gör så här:
Koka upp vattnet med alla kryddor inkl vitlöksklyftorna, utom saltet, och låt koka i ca 25 min. Låt svalna. Vid ca 37 grader slå i saltet och låt det lösas upp helt.
Låt nu allt kallna. Lägg nu köttet i en väl volymanpassad bunke eller liknande och slå över salt och kryddlösningen så att det täcker köttet. Låt detta stå kallt i ca 5 dygn. Ta upp skinkan och torka av den. Låt den sedan lufttorka på ett svalt ställe i ca 10 -12 timmar.
Häng sedan in skinkorna i rökskåpet och kallrök dessa i ca 3,5 dygn, eller tills de är klara.
Ta nu ut skinkan och låt de hänga, och torka, på ett svalt ställe i 1,5-2 dygn.
Lycka till!