Rea! Mellan Röken EL + 15 kg alflis Visa större

Mellan Röken EL + 5 kg Alflis

MellanRökenEL+alflis

Ny produkt

Kampanj och tillfälligt erbjudandeMellan Röken El + 5 kg alflis och 600 kr rabatt.

Ordinarie pris 8590 kr - Nu endast 7990 kr.

Mellan Röken EL är ett elektriskt rökskåp i 100% rostfritt stål. Det har isolerade dubbla väggar och en rökgenerator. En varm och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel. Som källa till röken används elektrisk rökgenerator på 150 W och värmeelement på 1,8 kW.

Mer detaljer

3 objekt

7 990,00 kr inkl.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kampanj och tillfälligt erbjudandeMellan Röken El med 5 kg alflis på köpet och 500 kr rabatt! (Ordinarie pris för rökskåpet är 7990 kr.)

Man får också 1000 kr i rabatt vid anmälan till rökskolan!

Mellan Röken EL är ett elektriskt rökskåp i rostfritt stål, med isolerade dubbla väggar, utrustad med en rökgenerator. Rökkammarvolymen är 81 liter.

Mellan Röken El (artikelnr THW1504) är en varm och kallrök som man kan röka kött, fisk, ost eller fågel. Rökskåpet är utformat i 100% rostfritt stål med en tjocklek på 0,8 mm. Med denna utformning är rökskåpet beständigt mot värme, korrosion och olika väderförhållanden.

Eftersom källan till röken används elektriska rökgeneratorn (registrerade i patentverket). Källan till röken är den elektriska rökgeneratorn som för att värma och hålla temperaturen i rökkammaren är en rörformig värmare på 1,8 kW. Denna gör det möjligt att röka även vid låga omgivningstemperaturer. Temperaturreglerings sensorn som är anordnad direkt i rökkammaren tillåter upphettning och upprätthållande av den önskade temperaturen i området av 100 grader.

Mellan Röken El är bekväm och ekonomisk att använda. Kostnaden för en timmes rökning, det vill säga energi och flis, är ca 3 kronor. Mellan Röken El är i rostfritt stål, det garanterar en ren smak och en lång livslängd. Inbyggd rökgeneratorn medger framställning av rök från träflisen och man kan röka oberoende omgivningstemperatur. Under tiden rökgeneratorn genererar rök höjs inte temperaturen i rökkammaren och då kan den användas som kallrök. Vill man använda den som varmrök sätter man på det stora värmeelementet. Generatorn är den enda på marknaden, tack vare sin design som gör att du kan ställa in rökmängden.

Kan levereras både som postpaket och från våra utlämningsställen. Fri frakt!

 

Rökskåp Mellan Röken El:

 • Rökskåp tillverkat av 100 % rostfritt stål

 • Isolerade dubbla väggar

 • Effekt, värmeelement: 1,8 kW

 • Effekt på generatorns värmeelement: 150 W

 • Temperaturområde: upp till 100°C

 • Rökskåpets yttermått (B. x H. x D.): 50.5 x 107 x 37 cm

 • Rökkammarens mått (B. x H. x D.): 32.5 x 79 x 31.5 cm

 • Rökkammarens volym: ca 81 l (motsvarar ca 13 kg livsmedel att röka).

 • Vikt: ca 29 kg

 

Utrustning Mellan Röken El:

 • Rökgeneratorn är byggd så att mängden rök kan justeras.

 • Rökning med temperaturkontroll

 • Värmeelement möjliggör rökning även på vintern

 • Isolerade sidoväggar, bakdörr och loket.

 • 5 stänger för hängande rökt mat i 2 olika höjder

 • 2 stycken galler för horisontell rökning som går att placera i olika höjder.

 • Bärhandtag för att förenkla en flytt av rökskåpet

 • Skorsten med en spjällplåt för att justera rökmängden

 • Lös dropplåt för droppande fett

 • Termometer

 

Så här fungerar det:

Rökgeneratorn fylls med trächips. Träflis från olika lövträd ska användas. Flisen stannar på gallret som finns i den nedre delen av generatorn. För att starta rökgeneratorn slår man på strömbrytaren. Vänta i ca 3 minuter och sedan stäng locket och nu ska röken börja strömma in i kammaren. Vid denna punkt, kan värmaren stängas av, därför att processen med glöd fortsätter automatiskt. Vill man ha mer rök kan man ha ha värmaren på. Vid öppnande och stängande av lådan kan man styra tillförseln av syre och därmed mängden rök som produceras.

I detta ögonblick kommer rökgeneratorn att producera den mängd rök som behövs. Förbränd flis faller ner i asklådan. Fyll på mer träflis vid behov. Beroende på fliskvaliteten, storleken och väderförhållanden, är mängden rök tillräckligt för 12-24 timmars rökning. Enheten är enkel att använda och passar för erfarna användare och för människor som börjar sina äventyr med rökning.

Man kan reglera rökintensiteten genom att höja temperaturen i rökskåpet eller öppna respektive stänga spjället i skorstenen.

Notis! Ett förtydligande vid kallrökning slår man på rökgenerator (värmaren 150W). Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 30 grader.
 Vid varmrökning reglerar man med vredet och styr 1,8 kW elementet och temperaturen skall helst vara mellan 60 till 80 grader. När man varmröker och för att få mer effektiv rökutveckling kan man med fördel ha det lilla rökelementet påslaget (150 W).

 

Teknisk specifikation

Rökskåpets yttermått: Bredd 50.5 x höjd 107 x djup 37 cm
Rökkammarens mått: Bredd 32.5 x höjd 79 x djup 31.5 cm
Vikt: 29 kg
Rökkammarens volym: 81 l (motsvarar ca 13 kg livsmedel att röka.)
Effekt värmeelement: 150 W på rökgeneratorn (kallrökning) och 1,8 kW (varmrökning) på elementet i rökkammaren.
Spänning: 230V

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Mellan Röken EL + 5 kg Alflis

Mellan Röken EL + 5 kg Alflis

Kampanj och tillfälligt erbjudandeMellan Röken El + 5 kg alflis och 600 kr rabatt.

Ordinarie pris 8590 kr - Nu endast 7990 kr.

Mellan Röken EL är ett elektriskt rökskåp i 100% rostfritt stål. Det har isolerade dubbla väggar och en rökgenerator. En varm och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel. Som källa till röken används elektrisk rökgenerator på 150 W och värmeelement på 1,8 kW.