Rea! Lilla Röken El, kombinerad varm- och kallrök Visa större

Lilla Röken El + 5 kg Alflis

LillaRokenEl + 5 kg Alflis

Ny produkt

Kampanj och tillfälligt erbjudandeLilla Röken El med 5 kg alflis på köpet och 700 kr rabatt!

Ordinarie pris 6690 kr per styck - Nu endast 5990 kr per st.

Lilla Röken El är en kombinerad varmrök och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel med rökskåp utformat till 100% av rostfritt stål. Som källa till röken används en elektrisk rökgenerator på 150 W och ett värmeelement på 1,8 kW.

Mer detaljer

1 Produkt

5 990,00 kr inkl.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kampanj och tillfälligt erbjudandeLilla Röken El med 5 kg alflis på köpet och 700 kr rabatt! (Ordinarie pris för rökskåpet är 6690 kr.)

Vid köp av rökskåp så får man 1000 kr i rabatt vid anmälan till rökskolan.

Lilla Röken El (artikelnr. THW 1501) är en kombinerad varmrök och kallrök som man kan röka kött, fisk, ost eller fågel. Rökskåpet är utformad till 100% rostfritt stål med en tjocklek på 0,8 mm. Med denna utformning är rökskåpet beständigt mot värme, korrosion och olika väderförhållanden.
Källan till röken används en elektrisk rökgenerator som är på 150 W (registrerade i patentverket). Källan till röken är den elektriska rökgeneratorn som för att värma och hålla temperaturen i rökkammaren är ett elektriskt element på 1,8 kW. Denna gör det möjligt att röka även vid låga omgivningstemperaturer. Temperaturreglerings sensorn som är anordnad direkt i rökkammaren tillåter upphettning och upprätthållande av den önskade temperaturen i området av 100 grader.
Lilla Röken El är bekvämt och ekonomiskt att använda. Kostnaden för en timme av rökning, det vill säga energi och flis, är ca 3 kronor. Lilla Röken El rökskåp är i rostfritt stål, ger en garanterad ren smak och en lång livslängd. Inbyggd rökgeneratorn medger framställning av rök från träflisen röka i någon omgivningstemperatur. Under tiden rökgeneratorn genererar rök höjs inte temperaturen i rökkammaren och då kan den användas som kallrök. Vill man då använda den som varmrök sätter man på värmeelementet. Generatorn är den enda på marknaden, tack vare sin design gör att du kan ställa in rök.
Kan levereras både som postpaket och från våra utlämningsställen. Fri frakt!


Rökskåp Lilla Röken El:

 • Rökskåp tillverkat av 100% rostfritt stål
 • Effekt, basvärmare: 1,8 kW
 • Effekt på generator värmare: 150 W
 • Temperaturområde: upp till 100 ° C
 • Dimensioner på skorstenen (B. x H. x D.): 34,5 x 88 x 34,5 cm
 • Rökkammarens innermått, ovanför droppskål (B. x H. x D.): 34,5 x 55 x 34,5 cm
 • Rökens yttermått (B. x H. x D.): 50,5 x 78 x 37 cm
 • Rökkammarens volym:. ca 63 l (motsvarar ca 10 kg livsmedel att röka).
 • Vikt: ca 15,5 kg


Utrustning Lilla Röken El:

 • Rökgeneratorn byggd så att mängden rök kan justeras.
 • Rökning med temperaturkontroll
 • Värmeelement möjliggör rökning även på vintern
 • 3 stänger för hängande rökt mat
 • 2 galler för horisontell rökning som går att placera i olika höjder.
 • 2 st bärhandtag för att bära röken
 • Skorsten med en spjällplåt för att justera mängden rök
 • Lös dropplåt för droppande fett
 • Termometer


 
Så här fungerar det:
Rökgeneratorn lådan fylls med träflis. Träflis från olika lövträd ska användas. De stannar på galler som finns i den nedre delen av generatorn. För att starta rökgeneratorn(värmaren), slår man på strömbrytaren. Vänta i ca 3 minuter och sedan stäng  locket och nu ska röken börja strömma in i kammaren. Vid denna punkt, kan värmaren(strömbrytaren) stängas av, därför att processen med glöd fortsätter automatiskt. Vill man ha mer rök kan man ha ha värmaren på. Öppnande och stängande av lådan så kan du styra tillförseln av luft och därmed mängden rök som produceras.
I detta ögonblick kommer rökgeneratorn att producera den mängd rök som behövs. Förbränd flis faller ner i asklådan. Fyll på mer träflis vid behov. Beroende på fliskvaliteten, storleken och väderförhållanden, är mängden rök tillräckligt för 12-24 timmars rökning. Enheten är enkel att använda och passar för erfarna användare och för människor som börjar sina äventyr med rökning.
Man kan reglera rökintensiteten genom att höja temperaturen i rökskåpet eller öppna respektive stänga spjället i skorstenen.

Notis! Ett förtydligande vid kallrökning slår man på rökgenerator(värmaren 150W). Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 30 grader.
Vid varmrökning reglerar man med vredet och styr 1,8 kW elementet och temperaturen skall helst vara mellan 60 till 80 grader. När man varmröker och för att få mer effektiv rökutveckling kan man med fördel ha det lilla rökelementet påslaget (150 W).

 

Teknisk specifikation

Yttermått: h 78 x bredd 34,5 x djup 34,5 cm
Rökkammarens mått: h 55 x bredd 34 x 34 cm
Vikt: 15,5 kg
Rökkammarens volym: 63 l
Effekt värmeelement: 150 W på rökgeneratorn(kallrökning) och 1,8 kW (varmrökning) på elementet i rökkammaren.
Spänning: 230V

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Lilla Röken El + 5 kg Alflis

Lilla Röken El + 5 kg Alflis

Kampanj och tillfälligt erbjudandeLilla Röken El med 5 kg alflis på köpet och 700 kr rabatt!

Ordinarie pris 6690 kr per styck - Nu endast 5990 kr per st.

Lilla Röken El är en kombinerad varmrök och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel med rökskåp utformat till 100% av rostfritt stål. Som källa till röken används en elektrisk rökgenerator på 150 W och ett värmeelement på 1,8 kW.