Recept på Lilla Rökeriet


Lilla Rökeriets kallrökta vitlöksås/dipp

Lilla Rökeriets kallrökta vitlöksås/dipp
(Klicka för större bild.)

Ingredienser:
(4 portioner)

2 dl        Crème fraiche 34%
0,5 dl    Majonnäs
3 st        Vitlöksklyftor
2 msk    Flytande honung
1 msk    Ljus senap
-        Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör så här:



  1. Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med övriga ingredienser.

  2. Salta och peppra med nymalen svartpeppar efter behag.

  3. Låt vitlöksåsen/dippen dra ca 30 minuter i kylen innan servering.


Kallrökning sås/dipp:



  1. Häll upp vitlöksåsen/dippen på ett fat med höga kanter som placeras i en klotgrill/trädgårdsgrill.

  2. Fäst en ca 1 meter lång slang på den rostfria Smokaipipen som sticks in i öppningen på en klotgrill/trädgårdsgrill. Stäng locket så att slangen fästnar i glipan på grillen.

  3. Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.

  4. Låt kallrökningen av vitlöksåsen/dippen pågå ca 5 – 8 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.