Recept på Lilla Rökeriet
Lilla Rökeriets kallrökta vitlöksås/dipp
Ingredienser:
(4 portioner)
2 dl Crème fraiche 34%
0,5 dl Majonnäs
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Flytande honung
1 msk Ljus senap
- Salt och nymalen svartpeppar efter behag
Gör så här:
- Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med övriga ingredienser.
- Salta och peppra med nymalen svartpeppar efter behag.
- Låt vitlöksåsen/dippen dra ca 30 minuter i kylen innan servering.
Kallrökning sås/dipp:
- Häll upp vitlöksåsen/dippen på ett fat med höga kanter som placeras i en klotgrill/trädgårdsgrill.
- Fäst en ca 1 meter lång slang på den rostfria Smokaipipen som sticks in i öppningen på en klotgrill/trädgårdsgrill. Stäng locket så att slangen fästnar i glipan på grillen.
- Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.
- Låt kallrökningen av vitlöksåsen/dippen pågå ca 5 – 8 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.