Lilla Rökeriets kallrökta vitlöksås/dipp

Ingredienser:
(4 portioner)

2 dl Crème fraiche 34%
0,5 dl Majonnäs
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Flytande honung
1 msk Ljus senap
- Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör så här:

  1. Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med övriga ingredienser.
  2. Salta och peppra med nymalen svartpeppar efter behag.
  3. Låt vitlöksåsen/dippen dra ca 30 minuter i kylen innan servering.

Kallrökning sås/dipp:

  1. Häll upp vitlöksåsen/dippen på ett fat med höga kanter som placeras i en klotgrill/trädgårdsgrill.
  2. Fäst en ca 1 meter lång slang på den rostfria Smokaipipen som sticks in i öppningen på en klotgrill/trädgårdsgrill. Stäng locket så att slangen fästnar i glipan på grillen.
  3. Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.
  4. Låt kallrökningen av vitlöksåsen/dippen pågå ca 5 – 8 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.

 Kallrökt vitlökssås