Lilla Rökeriets kallrökta vitlöksås/dipp
Ingredienser:
(4 portioner)
2 dl |
Crème fraiche 34% |
0,5 dl |
Majonnäs |
3 st |
Vitlöksklyftor |
2 msk |
Flytande honung |
1 msk |
Ljus senap |
- |
Salt och nymalen svartpeppar efter behag |
Gör så här:
- Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med övriga ingredienser.
- Salta och peppra med nymalen svartpeppar efter behag.
- Låt vitlöksåsen/dippen dra ca 30 minuter i kylen innan servering.
Kallrökning sås/dipp:
- Häll upp vitlöksåsen/dippen på ett fat med höga kanter som placeras i en klotgrill/trädgårdsgrill.
- Fäst en ca 1 meter lång slang på den rostfria Smokaipipen som sticks in i öppningen på en klotgrill/trädgårdsgrill. Stäng locket så att slangen fästnar i glipan på grillen.
- Välj smak på träspån och starta Smokai enligt anvisningarna på röken.
- Låt kallrökningen av vitlöksåsen/dippen pågå ca 5 – 8 minuter. Ta ut, rör om och smaka av. Kallrök till önskad nivå av röksmak.