Kallrökt fläsk

Ingredienser:

Ca 6 hg Färdig rimmat fläsk i bit

Gör så här:

Ta ut det färdig rimmade fläsket från förpackningen och låt det torka. Bra plats är på galler i kylskåpet i 4-5 timmar.

När sedan röken har rätt innertemperatur så läggs köttet in på ett galler. Låt dörren stå öppen i ca 5 – 10 minuter så att köttet hinner torka riktigt på ytan. Stäng sedan dörren och kontrollera i temperaturen i rökskåpet, den får ej överstiga 30 grader.

Det rimmade fläsket röker vi ca. 13-16 timmar (beroende på tjockleken).

Låt gärna fläsket vila smörpapper i kylskåpet över natten så röksmaken fördelas jämnt i köttet.
 

Skär det kallrökta fläsket tunt och stek. Det rökta fläsket är även gott som pålägg.

Kallrökt fläsk