Lilla Röken El, kombinerad varm- och kallrök

LillaRokenEl

Ny produkt

Lilla Röken El är en kombinerad varmrök och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel med rökskåp utformat till 100% av rostfritt stål. Som källa till röken används en elektrisk rökgenerator på 150 W. Finns numera också fläkt!

Fri frakt med sms avisering.

Notis! Rekommenderar 3-8 mm flis till rökgeneratorn.

Mer detaljer

3 objekt

7 650,00 kr inkl.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Lilla Röken El är en kombinerad varmrök och kallrök som man kan röka kött, fisk, ost eller fågel. Rökskåpet är utformad till 100% rostfritt stål med en tjocklek på 0,8 mm. Med denna utformning är rökskåpet beständigt mot värme, korrosion och olika väderförhållanden.
Källan till röken används en elektrisk rökgenerator som är på 150 W (registrerad på patentverket). Källan till röken är den elektriska rökgeneratorn som för att värma och hålla temperaturen i rökkammaren är ett elektriskt element på 1,8 kW. Denna gör det möjligt att röka även vid låga omgivningstemperaturer. Temperaturreglerings sensorn som är anordnad direkt i rökkammaren tillåter upphettning och upprätthållande av den önskade temperaturen i området av 100 grader.
Lilla Röken El är bekvämt och ekonomiskt att använda. Kostnaden för en timme av rökning, det vill säga energi och flis, är ca 3 kronor. Lilla Röken El rökskåp är i rostfritt stål, ger en garanterad ren smak och en lång livslängd. Inbyggd rökgeneratorn medger framställning av rök från träflisen röka i någon omgivningstemperatur. Under tiden rökgeneratorn genererar rök höjs inte temperaturen i rökkammaren och då kan den användas som kallrök. Vill man då använda den som varmrök sätter man på värmeelementet. Generatorn är den enda på marknaden, tack vare sin design gör att du kan ställa in rök.

Finns numera en ny funktion! En fläkt som är till för Torkning innan och efter rökning. Den förbättrar även cirkulationen och rökgenomströmning under tiden du röker.

Levereras hem med sms avisering. Ange mobilnummer vid beställning.

Viktigt att rätt namn står som mottagare! Namnbyte kostar 250 kr.

Fri frakt!

Rökskåp Lilla Röken El:

 • Rökskåp tillverkat av 100% rostfritt stål
 • Effekt, basvärmare: 1,8 kW
 • Effekt på generator värmare: 150 W
 • Temperaturområde: upp till 100 ° C
 • Dimensioner utan skorstenen (B. x H. x D.): 34,5 x 76,5 x 34,5 cm
 • Rökkammarens innermått, ovanför droppskål (B. x H. x D.): 32,5 x 55 x 31,5 cm
 • Rökens yttermått inkl. skorsten (B. x H. x D.): 34,5 x 103 x 34,5 cm
 • Rökkammarens volym:. ca 63 l (motsvarar ca 10 kg livsmedel att röka).
 • Vikt: ca 15,5 kg


Utrustning Lilla Röken El:

 • Rökgeneratorn byggd så att mängden rök kan justeras.
 • Rökning med temperaturkontroll
 • Värmeelement möjliggör rökning även på vintern
 • 3 stänger för hängande rökt mat
 • 2 galler för horisontell rökning som går att placera i olika höjder.
 • 2 st bärhandtag för att bära röken
 • Skorsten med en spjällplåt för att justera mängden rök
 • Lös dropplåt för droppande fett
 • Termometer


 
Så här fungerar det:
Rökgeneratorn lådan fylls med träflis. Träflis från olika lövträd ska användas. De stannar på galler som finns i den nedre delen av generatorn. För att starta rökgeneratorn(värmaren), slår man på strömbrytaren. Vänta i ca 3 minuter och sedan stäng  locket och nu ska röken börja strömma in i kammaren. I detta ögonblick kommer rökgeneratorn att producera den mängd rök som behövs. Öppnande och stängande av locket på lådan så kan man styra tillförseln av luft och därmed mängden rök som produceras.
Förbränd flis faller ner i asklådan. Fyll på mer träflis vid behov. Beroende på fliskvaliteten, storleken och väderförhållanden, är mängden rök tillräckligt för upp till 6 timmars rökning. Enheten är enkel att använda och passar för erfarna användare och för människor som börjar sina äventyr med rökning.
Man kan reglera rökintensiteten genom att höja temperaturen i rökskåpet eller öppna respektive stänga spjället i skorstenen.

Notis! Ett förtydligande vid kallrökning slår man på rökgenerator(värmaren 150W). Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 30 grader.
Vid varmrökning reglerar man med vredet och styr 1,8 kW elementet och temperaturen skall helst vara mellan 60 till 80 grader. När man varmröker och för att få mer effektiv rökutveckling skall man ha det lilla rökelementet påslaget (150 W).

Notis! Rekommenderar 2-10 mm flis till rökgeneratorn.

Teknisk specifikation

Yttermått: h 78 x bredd 34,5 x djup 34,5 cm
Rökkammarens mått: h 55 x bredd 32,5 x 31,5 cm
Vikt: 15,5 kg
Rökkammarens volym: 63 l
Effekt värmeelement: 150 W på rökgeneratorn(kallrökning) och 1,8 kW (varmrökning) på elementet i rökkammaren.
Spänning: 230V

Montering:

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Lilla Röken El, kombinerad varm- och kallrök

Lilla Röken El, kombinerad varm- och kallrök

Lilla Röken El är en kombinerad varmrök och kallrök för att röka kött, fisk, ost eller fågel med rökskåp utformat till 100% av rostfritt stål. Som källa till röken används en elektrisk rökgenerator på 150 W. Finns numera också fläkt!

Fri frakt med sms avisering.

Notis! Rekommenderar 3-8 mm flis till rökgeneratorn.

Nerladdning

Manual (svensk)

Manual för Lilla Röken El, Mellan Röken El och Stora Röken El

Nerladdning (3.12M)